Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye dusjløsninger og armaturer som gjør livet på badet enda mer lekent.

Avlang slukrist eller hjørnesluk inntil veggen, fremfor sirkelrund sluk midt på gulvet i dusjnisjen er både sikkerhet og stilfullt til baderommet.

Det er praktisk og trygt å ha slukfallet mot veggen. Teknikken har tatt lang tid å utvikle, og det er først  i løpet av det siste året at slukrenne inntil vegg er blitt  mer kjent i markedet.

De nye slukristene representerer et helt nytt kapittel i måten å bygge våtrom på. De er enklere å montere og sikrere i bruk enn det gamle systemet.  

Foto: Unidrain

Vanntett gulvavløp på baderommet

  • Med slukrist festet inntil veggen på baderommet sikres de loddrette veggflensene en fullstendig vanntett overlapping med veggens membran. På samme måte sikrer de vanntette gulvflenser tetthet med gulvet og ved overlapping med gulvmembran og flislegging.
  • Slukristen kommer i fire deler som består av: avløpsarmatur med veggflenser, utløpshus i ulike utløsdimensjoner, ramme i flere høyder og rister i forskjellige utførelser og design.
  • Den loddrette veggflensen danner en våtromssikker og vanntett forbindelse mot baderomsveggen. Skrudd fast på veggen, fester flensen hele avløpskonstruksjonen og gjør den sikker.
  • Kombinasjonen av moderne design og bedre funksjonalitet gjør det mulig å bygge pene baderom med avløpet helt inn mot veggen. Man unngår dessuten med denne metoden å måtte skjære til flisene rundt avløpet. Ensidig fall motvirker også feilplasseringer ved monteringen. Samtidig er det problemfritt å tilpasse kabler til gulvarme.
  • Den byggetekniske fordelen kommer dessuten rådgivere som skal prosjektere bygg, til gode. De utførende får en enklere måte å  montere avløpet på, og forbrukerne får bad med sikkert avløp og moderne design.

For mer info, se www.unidrain.no

Frittstående dusj

FS3 Frittstående dusj fra Vola.
Foto: Vola

Nå kan du installere en splitter ny og frittstående dusjarmatur ved navn FS3 fra Vola på badet. Det har tatt lang tid å designe modellen da man har søkt å komme frem til en optimal form som både er funksjonell og estetisk.

Leveres i krom, børstet krom og børstet rustfritt stål.

For mer info, se www.vola.com

Foto: Vola

Frittstående armatur

En annen nyhet er frittstående håndvask med frittstående armatur FS2. Med sine langstrakte former skaper baderomsarmaturet en elegant silhuett i rommet.

For mer info, se www.vola.com

Foto: Vola

Håndklevarmer med modulsystem

Nå kan du lage din egen håndklevarmer T39  basert på et modulsystem. Velg selv hvor mange rekker du vil ha og hvordan de skal henges opp på baderomsveggen. Her er det bare å planlegge sin helt egen og individuelle håndkleholder etter eget behov.

For mer info, se www.vola.com

Foto: Vola

Nytt dusjhode Dobbelt dusjhode er utviklet fra den kjente hovedmodellen til Vola. Du får med denne løsningen større spredning av dusjstrålene, noe som gir deg en enda bedre dusjopplevelse på badet.

For mer info, se www.vola.com

Foto: Vola

Armaturer i alle farger

Mange av badromsarmaturene i Vola-serien kan fåes i 14 forskjellige farger, blant annet i rosa, slik som denne servantkranen.

For mer info, se www.vola.com

Baderomsinnredning i spreke farger

Foto: Gustavsberg

Baderom som vanligvis innredes i sort og hvitt får ofte nytt liv med sterke farger, først og fremst i form av assessorer. Gustavsberg har tatt steget lengre og samarbeidet med formgiver Jon Eliason og sammen har de kommet frem til en ny baderomskolleksjon i fargene sort, oransje, petroleums blått og hvitt.

Kolleksjonen inneholder blandebatterier, baderomsmøbler og badekarfronter som enkelt kan tilpasses og byttes ut for en rask forandring av badets
utseende.

For mer info, se www.gustavsberg.no