Stilrent – i sort, stål og hvitt

Før eierne satte i verk arbeidet med å pusse opp badet i huset nær Brynseng i Oslo, bestemte de seg på forhånd å satse på få hovedfarger, i sort og hvitt og stål.

Rommelig dusjnisje: For å unngå vannsøl på badet er dusjnisjen atskilt med glassbyggerstein, kantet med stållister.

Veggene ble dekket med hvite fliser og på gulvet ble det lagt sorte fliser. To formstøpte servanter fra Norform er nedfelt i baderomsinnredning med sorte skapdører og lange stålhåndtak. Dusjnisjen er adskilt med glassbyggerstein og stållister.
Baderomsdøren har eierne valgt å kle inn med stålplate. Siden badet mangler vindu, ble det skåret ut et lite parti i veggen som vender ut til hallen, for å gi plass til et langt og smalt vindu i glassbyggerstein, som gir badet mer lys og luft.
Ved å velge en enkel og moderne stil på badet, virker rommet tidløst og man slipper å frykte at uttrykket blir fort utdatert.
Selv om badet har preg av eksklusiv design, har eierne holdt kostnadene nede ved å velge produkter fra rimelige leverandører. Arbeidet er utført av dyktige håndverkere som har montert vegghengt toalett, sluk med fall, samt lagt membran i gulv og vegger. Flisleggingen er utført med faglig presisjon.

¤fotoserie¤

Smarte valg
Eierne, et ektepar på 60 år, ville ha hver sin vask og hvert sitt skap til toalettsaker. Derfor ble servantbenken utstyrt med to vasker og servantkraner. Denne løsningen er huseierne svært fornøyd med i det daglige. Badet er dessuten lett å holde rent med få løse gjenstander og vegghengt toalett. Over servantbenken er det montert skap med speildører. Dermed har ekteparet ”slått to fluer i en smekk” og fått mer skapplass og nødvendige speilflater i rommet.
Små glasshyller under speilskapene gir plass til parfymeflakonger og duftrike såper som er den eneste pynten paret har tillatt seg å ha fremme på det stilrene badeværelset.

Leverandører:
Glassbyggerstein og stålplater:
L-Flis & Interiør, Oslo, www.fagflis.no, tlf. 22 88 11 50
Hvite og sorte veggfliser:
Maxbo, Nittedal, www.maxbo.no, tlf. 67 06 76 60
Sort servant og servantskap:
www.norform.no, tlf. 90 51 92 44