Siste nytt om baderomsfliser

Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett sted, også sekskantede fliser. Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg.

Sekskantede fliser slår er litt mer omfattende å legge nye fliser på badet enn å male om soverommet. Derfor er det naturlig å velge design og farger som kan oppfattes som litt tidløse. De fleste har en tendens til å velge ”ufarlige farger”; nærmere bestemt fravær av farger.

−Det er fortsatt fliser i hvitt, grått og svart som selger best, fortellerVictoria Davidsson, produktsjef i Golvabia AB. Hva man foretrekker når det gjelder valg av størrelse og fasong på flisene varierer imidlertid betydelig.

Det er litt mer omfattende å legge nye fliser på badet enn å male om soverommet. Derfor er det naturlig å velge design og farger som kan oppfattes som litt tidløse. De fleste har en tendens til å velge ”ufarlige farger”; nærmere bestemt fravær av farger.

For å skape et mer spennende baderomsinteriør, velger mange å markere enkelte soner med fliser i avvikende farge og/eller størrelse. Spesielt veggen bak servanten, toalettet, dusjen eller badekaret oppnås god effekt å ved bryte det øvrige flismønsteret og du kan på denne måten skape en fondvegg. Små mosaikkfliser i kontrasterende farger er populært for å skape denne virkningen.

Fliser fra hele verden

Fliser fra hele verden

Fliser fra hele verden kan du nå få fra Flisekompaniet. Foto: Flisekompaniet.

Bademiljø som er totalleverandør av bad har vi nå inngått et samarbeid med Konradssons Kakel og tilbyr fliser i alle prisklasser fra hele verden. Konradssons Kakel har Sveriges største lager med over 3000 forskjellige fliser. Så nå kan du virkelig fråtse i farger, former og mønster vel vitende om at vi har rask leveringstid når du finner flisene som passer best for deg. brukes.

For på badet handler det ikke bare om farger og mønster. Det er minst like viktig med funksjon, slitestyrke og byggetekniske.

 • Slik maler du flisene på badet
 • Ny krav til våtrom

  I begrepet våtrom legges i varierende grad bad, toalett, vaskerom og kjøkken, med andre ord rom der vann og avløp er installert.

  Fra 1. januar 2012 er det ikke nødvendig å søke kommunen om å bygge nytt bad eller pusse opp bad i enebolig eller hytte. Dersom arbeidene er innenfor egen bruksenhet er det heller ikke søknadsplikt for bad i tomannsboliger, rekkehus eller blokker.

  Men fra og med 1. mai 2013 er det innført ny norske standarden for tilstandsrapporter ved boligsalg, NS 3600. Det kan spesielt få konsekvenser for folk som ikke har dokumentasjon for arbeid utført på badet.

  NS 3600 er en helt ny standard som definerer krav til hva en teknisk tilstandsanalyse av bolig minst skal omfatte for at kjøper og selger skal ha et beslutningsgrunnlag i forbindelse med omsetning av bolig.

  Tilstandsanalyser gjennomført i henhold til NS 3600 vil gjøre eierskifte vesentlig mer betryggende og sikkert for både kjøper og selger av bolig. Standarden vil synliggjøre behov for eventuelle tiltak ved boligen av teknisk art og være mer presis og informativ enn dagens praksis har vært. En stor fordel med standarden er at den bygningssakkyndige har fått felles sjekkliste og klarere retningslinjer for undersøkelser og vurdering av tilstand.

  Målet med standarden er en enhetlig analyse og best mulig informasjon mellom kjøper og selger. Dette vil redusere konfliktnivået ved omsetning av bolig, og gi kjøper en større visshet om boligens kvaliteter og mangler. I tillegg skal det synliggjøres hvilke tiltak som må forventes og hva det vil koste å utbedre disse.

  Den nye standarden gir:

  • Felles spilleregler
  • Transparent marked
  • Faste undersøkelsespunkte
  • Omforente vurderingskriterier for tilstandsgrad
  • Homogene og bedre tilstandsrapporter
  • Et nytt verktøy for den utførende (bygningsakkyndige) og oppdragsgiver (megler, advokat eller forbruker) som grunnlag for kontrakt.

  Kilde: Ifi, Flisekompaniet og Bademiljø.