Personlig preg – med nye fliser

Tømrer og baderomsoppusser Jan Thomas Ekstrøm liker utradisjonelle fliser. Han er en av de første som har tatt i bruk fliseserien ”Bloom” fra Italia på sitt nye badeværelse

Baderomsoppusser Jan Thomas Ekstrøm, som driver firmaet Ekstrøm Bad og Byggservice AS, er fornøyd med sitt nyoppussede bad. Foto: Thomas Floyd

– Det er stas å satse på noe nytt til badet som skiller seg ut fra det ordinære, sier håndverker Ekstrøm. Sammen med sin høygravide kone og deres to jenter på fem og syv år har han nylig flyttet inn i en enebolig fra 1963 på Langhus i Akershus. På kort tid ble hele første etasje pusset opp med ny romløsning, nye vegger, brede eikegulv og takspotter. I tillegg til nytt kjøkken og bad.

¤fotoserie¤

I underetasjen har Jan Thomas pusset opp et gammelt fyrrom på åtte kvadratmeter til et drømmebad med stort badekar, musikkanlegg og flatskjerm-TV innfelt i veggen.
– Dekorflisene med blomstermønster i diskré farger i grått, sort og sølv på vegger og gulv gjør badeværelset ekstra særpreget. Flisene fremtrer nesten som et kunstverk med sine harmoniske former og farger, mener 32-åringen. Dette er førstesorteringsfliser som er enkle å legge, men det er litt mer tidkrevende å jobbe med rektangulære fliser som måler 13×46 cm, understreker Jan Thomas.

Når man ser der ferdige resultatet, er det verdt den ekstra innsatsen.
Han har selv lagt flisene og bygget opp badet med våtromsplater og smøremembran. Rørlegger har skjult alle rør i veggen og elektriker har gjort at badet uten vinduer har super belysning når alle spottene skrus på full styrke. Myk stemningsbelysning kan velges når familien vil slappe av i badekaret.

Førstesortering
– Som profesjonell baderomsoppusser vet jeg å verdsette kvalitetsprodukter. Fliser med andre sorteringskvalitet byr ofte på høy dimensjonsdifferanse, noe som gjør det vanskelig å legge flisene pent. Derfor anbefaler jeg fliser med god kvalitet for å få best resultat.

Etter å ha vært med på oppussing av 596 bad i Tertitten borettslag i Oslo, vet Jan Thomas hvor viktig det er å bygge riktig underfall mot sluk. Veggene må dessuten være stive og rette slik at flisene ikke løsner.

– Tempoet i hverdagen er ofte høyt, innrømmer Jan Thomas. Når familien tar seg tid til å slappe av vil vi gjerne ha det komfortabelt. Derfor ble det både badekar, musikkanlegg og TV på det nye badeværelset på hjemmebane.

– Her får vi en følelse av å være på hotell-spa. Småjentene elsker å bade, derfor setter vi ekstra stor pris på det store badekaret, som gir hele familien god livskvalitet.

Forbrukerinformasjon:
Fliser på gulv og vegger, serien Bloom fra Cerim/Florim:
Norfloor, tlf. 22 81 27 00, www.nordfloor.no
Dansani baderomsskap, Alessi toalett, Heidenreish badekar:
Oslo VVS-senter, tlf. 23 28 70 80, www.oslovvs.no
Flislegger og tømrer: Ekstrøm Bad &Byggservice AS, tlf. 99 00 85 05
Elektrisk arbeid: Elktro-Sivert installasjon AS, tlf. 23 34 45 56, www.elektrosivert.no
Rørlegger: Telemark Rør AS, tlf. 35 50 93 60
Flatskjerm-TV : Elkjøp, www.elkjop.no
Våtromshøyttalere: B&W, www.hifiklubben.no