Sju fine badekar

Vi viser deg sju fine badekar, fra pent og rimelig til griselekkert og svindyrt.

En dusj om morgenen er vel og bra, men ingenting slår et deilig, varmt bad når det alt du ønsker å gjøre er å slappe av.

Enten du har stor eller liten plass finnes det et kar som passer de fleste baderom.

Du kan få dem enkle og funksjonelle eller elegante som skulpturer. Smak og lommebok avgjør.

Vi har valgt ut sju fine badekar, fra det rimelige til det avsindig dyre.

Enkelt sittebadekar

Har du liten plass, men orker ikke tanken på å bo uten badekar, kan et lite sittebadekar være løsningen. Med en lenged på beskjedne 105 cm og en bredde på 70 cm, tar sittebadekaret fra Svedbergs ikke stort mer plass enn en dusj. I tillegg er det prisgunstig.

Badekar fra Svedbergs

Sittebadekar fra Svedbergs: Lite kar som ikke tar stort mer plass enn en dusj.

Sittebadekaret er ergonomisk utformet for å gi enkel inn og utstiging. Karet er laget av formpresset plate med emaljert overflate og vaskes enklest med en fuktig klut med litt rengjøringsmiddel. Unngå bruk av skuremidler og syrer.

Veiledende pris: 4905,-

www.svedbergs.no

Maskulint i svart og hvitt

Ifö har laget en moderne vri på det frittstående badekaret og tilbyr en spenstig, maskulin utgave i kontrastfargene svart og hvitt. Bena har mer geometriske former og enklere linjer enn vi er vant til å se fra løvefotkarene, og bena kan dessuten justeres i forhold til ujevnheter i gulvet.

Ifö frittstående badekar: Badekar i kontrastfarger.

Badekaret lages i emaljert stål. Du kan også få det i en helhvit utgave, noe som er rimeligere enn den svart varianten. Bena kommer i tre forskjellige fargevalg – hvit, aluminium og gull – og kommer i tillegg til selve karet.

Veilende pris: fra 7172 kr

www.ifosanitar.no

Lekkert hjørnebadekar

Danline Belgave 1600 er et kompakt og stilrent kar med god plass.

Leveres med justerbare ben. Karene er utført i kraftig, gjennomfarget og fargeekte sanitæracryl med atskillige lag glassfiberforsterkning på baksiden.

Danline badekar er dessuten montert med en robust innlaminert bunnplate for å sikre en optimal stabilitet.

Pris ca 8500 kr

www.danline.com

Frittstående på løveføtter

Ønsker du et frittstående badekar i den klassiske stilen med løveføtter og høy rygg, kan du finne det hos flere leverandører. Et av dem er modellen Shropshire fra Eurobad.

Slike badekar er gjerne litt dypere enn andre og man sitter mer oppreist. Det gjør igjen at badekaret ikke er så langt, og det kan være lettere å finne plass til et slikt kar i mindre baderom. Modellen Shropshire er f.eks. 155 cm lang.

Du kan velge mellom kar med løveføtter i hvitt, krom eller gullfarget – hvitt er det rimeligste alternativet. Du kan også velge til overløp i krom eller gullfarget om du ønsker det.

www.eurobad.no

Veilende pris fra kr 16 840.

Klassisk i moderne vri

Hafas Hampton er en annen variant av det frittstående karet. Her har man tatt utgangspunkt i et klassisk kar og oppdatert det med en mer moderne linjeføring.

Resultatet er et elegant badekar som kan fremstå som moderne eller klassisk alt etter hvilke armatur du velger til karet.

– Klassisk form i moderne utgave som passer like bra i den gamle herskapsvillaen som i den nyrenoverte 70-talls villaen, mener Hafa selv.

Badekaret er designet av den svenske designeren Rutger Andersson, som er kjent for å kombinere funksjonalitet og estetikk. Karet er laget i støpemarmor.

Veiledende pris: 19 995,-
www.hafabad.no

Rundt og rundt

De fleste lager avlange kar eller hjørnebadekar – Svedberg har laget et sirkelrundt kar. Dette er et kar for deg som er av det sosiale slaget eller som finner romantikk i å dele at varmt bad med en du har kjær.

Round 160: Sirkelrundt badekar fra Svedbergs.

– Akkurat som navnet antyder er dette et rundt badekar. Det navnet derimot ikke antyder, er at det er en modell med mye plass. Som du ser er karet utstyrt med to hodeputer. Det er ingen tilfeldighet, skriver Svedbergs.

Round 160 er laget i støpemarmor og har en vanndybde på 50 centimeter. Det er mulig å få med belysning i flere farger som tilvalg, slik at du kan kombinere vannterapi med lysterapi.

Veiledende pris: fra 30 535,-

www.svedbergs.no

Axor Massaud: Elegant design inspirert av naturen, fra Hans Grohe.

Inspirert av naturen
Axor Massaud fra Hans Grohe er formet som en stilisert musling. Karet er utviklet av den franske designer Jean-Marie Massaud sammen med Axor, designmerket fra Hansgrohe.

– Det flotte formede badekaret endrer baderommet til et rom for velvære, en invitasjon til utvidet badefornøyelse. Med Jean-Marie Massauds elegante stil inspirert direkte av naturen, får badekaret karakter av en skulptur i rommet, skriver Hans Grohes presseansvarlig.

Karet er laget av et komposittmateriale, og har en sjenerøs størrelse, så her er det god plass til to.

www.hansgrohe.no

Veiledende pris: 113 550,-

Oppgitte priser kan være endret fra da vi innhentet dem.