Vaskerom ble velværerom

Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.

 

 
Mønster og farge på gulvflaten utgjør mye av stilinntrykket, og valget falt derfor på dette sjakkmønstrete våtromsbelegget fra Tarkett

 

Mønster og farge på gulvflaten utgjør mye av stilinntrykket, og  valget falt derfor på dette sjakkmønstrete våtromsbelegget fra Tarkett.

  Utgangspunktet var falmet gulvbelegg, gamle baderomsplater i triste farger og upraktisk planløsning. Ønsket var et klassisk badeværelse i sort og hvitt, i nostalgisk stil.

Sanitærprodukter innenfor denne sjangeren finner man sjelden på tilbud, og det ble dermed bestemt å kutte ned på andre utgifter i oppussingen. 

Det første som ble gjort var å fjerne den eksisterende lille skilleveggen mellom toalett og dusj/bad. Deretter ble en liten del av gulvet pigget opp og soilrøret forlenget slik at klossettet kunne snus 90 grader. Dette gjorde at rommet virket mye større, og det ble lettere å innrede. Resten av fornyelsen besto av «gulv på rull», noen strøk maling, litt snekring og valg av riktige småprodukter.

 

 

Rommelig nedfelt vask fra Porsgrunn Bad blir effektfult i den sorte benkeplaten.
Rommelig nedfelt vask fra Porsgrunn Bad blir effektfult i den sorte benkeplaten.

 

Sjakkrutet vinylgulv
Vinylgulv er igjen blitt et populært alternativ og har mange fordeler. Prismessig kan det være gunstigere enn fliser, særlig hvis man ønsker variasjon i farge og mønstre. Man slipper også billigere unna med tanke på antall arbeidstimer, og gulvet kan raskt tas i bruk. Våtromsvinyl gjør dessuten at man slipper å legge membran, og her er det også mye tid og penger å spare. Skulle man senere være så uheldig å oppleve lekkasje eller andre problemer med fukt på bad, oppdages dette raskere under vinyl enn fliser.

Det nostalgiske klossettet er blitt populært igjen, og er en selvfølge når man ønsker et klassisk uttrykk som dette.
Det nostalgiske kossettet er blitt populært igjen, og er en selvfølge når man ønsker et klassisk uttrykk som dette.

 

Malte gamle veggplater
Baderomsplater er en praktisk og enkel løsning man finner i mange hjem, og skal du pusse opp et bad kan du faktisk male dem. Dette er en rimelig og lettvint fornyelse av veggene. Med maskeringsteip fra Jordan er det mulig å lage egne mønstre. Mangler du ideer, får du inspirasjonshefter og sjablonger i malingforretningen. I dette tilfellet ble det laget et enkelt stripemønster med to bredder i fargen ”Mørk grå” fra Jotun. 

Rommelig benkeplate gir god arbeidsplass til bretting og sortering av tøy, og med så mange benkeskap kan også skittentøykurven gjemmes unna.

Fordi innredningen måtte spesiallages, var det mye å spare på å utforme den selv. Etter ferdige mål ble mdf-plater kappet til hos byggvarehandleren og deretter var det bare å sette skrogene sammen. Dette krever selvsagt en god arbeidstegning og riktig verktøy, men så er resten enkelt. Skapdørene er hvitmalte og påført toppstrøk med Jotuns dekorlasur i perlemor sølv. Denne skimrende effekten er en lekker detalj som skaper litt ekstra luksusfølelse.

En elegant Tivoli-radio i sølv og deilige duftlys for ekstra hygge.

 

En elegant Tivoli-radio i sølv og deilige duftlys for ekstra hygge.

 Et alminnelig speil i helfigurstørrelse blir et blikkfang med ny hvit ramme, laget av profilerte lister. Denne har også fått et toppstrøk med perlemor. Overskapene med speildører kommer fra IKEA.

 

Badekar på løveføtter
Gamle, solide badekar med føtter er forholdsvis enkle å finne annonsert på nettet hvis du ikke skulle være så heldig å ha et stående. Her er det brukt et strøk rusthindrende grunning og to strøk sort emaljelakk. Det finnes også mange elegante nyproduserte modeller på markedet.

Takk for råd og veiledning fra Tarkett, Jotun, Comfort, Jernia, Maxbo og Badehuset.

 

 

Kostnader
 • Den nostalgiske stilen blir understreket av lekre blandebatterier fra Oras. Påskriften Hot og Cold preger både dusj og servantarmatur.
  Den nostalgiske stilen blir understreket av lekre blandebatterier fra Oras. Påskriften Hot og Cold preger både dusj og servantarmatur.

  Speilskap, Vattern, fra IKEA (kr 350 pr. stk) kr 2450

 • Gulv, Waterproof, fra Tarkett (kr 200 pr m2) kr 1600
 • Servantbatteri, Retro, fra Oras kr 1840
 • Mdf-plater og lister kr 1600
 • Maling kr 1 500
 • Servant, Trevi, fra Porsgrund Bad kr 1450
 • Kar og dusjarmatur, Retro fra Oras kr 4260
 • Klosett, fra Heritage kr 6100
 • Div. produkter fra Badehuset kr 3000
 • Totalt kr 23 800