Riktig plassering av medisinskapet

Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Er du en av mange som har medisinskapet på badet? Da bør du vurdere å finne en ny plass for det. Badet er nemlig et av de minst egnede rommene i huset for medisiner.

Et annet uheldig sted å ha medisinskapet, er på kjøkkenet. Det finnes i dag kjøkkeninnredninger hvor du kan få låsbart skap beregnet på medisiner eller vaskemidler. Har du små barn i hus, kan det anbefales å låse bort klor og andre potensielt farlige midler i et slikt skap, men medisiner hører ikke hjemme der.

Unngå fukt og varme
Årsaken til at bad og kjøkken ikke er egnet for medisinskap, er at medisiner ikke bør oppbevares slik at de utsettes for fukt eller høy temperatur.

Sterkt sollys skal også være også uheldig. Du bør derfor unngå å henge medisinskapet på et sted hvor sola vil kunne skinne inn gjennom et vindu og treffe skapet.

Mye å holde styr på? Ta godt vare på medisinene.

Tørt og i romtemperatur best
Som en tommelfingerregel bør medisiner lagres tørt og i romtemperatur, men det finnes unntak. Noen medisiner bør for eksempel oppbevares i kjøleskap. Les alltid på emballasjen hvordan den enkelte medisin bør oppbevares.

Gode plasseringer
Så hvor er en god plassering av medisinskapet? Et bra alternativ er hovedsoverommet. Det har gjerne en jevn temperatur og er i tillegg utenfor barns synsvidde.

En annen mulighet er å henge det i gangen så høyt at barn ikke når tak i skapet. Men husk at barn både er nysgjerrige og klatremestere. Pass dere på at medisinskapet holdes låst, også når du tror at barna ikke kan nå tak i det.

Flere tips
* Medisiner er ikke evigvarende. Sjekk holdbarhetsdatoen iblant.
* Hold orden, så finner du fort frem når uhellet er ute.
* Medisiner du ikke lenger bruker eller som er gått ut på dato bør du levere inn på apoteket.
* Oppbevar medisinene i originalemballasjen, så unngår du forvekslinger om flere av medisinene ligner hverandre.