På tide med ny badevekt?

Januar er måneden da nordmenn kjøper seg ny badevekt. Her er 5 fine badevekter.

Nytt år, nye muligheter. For mange er januar måneden da de skal leve litt sunnere, og gjerne kvitte seg med noen overflødige kilo.

– Interessen for badevekter har flere topper gjennom året, og januar er den første. Den andre kommer i april og er på høyde med januarsalget, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema.

– Nå er det nyttårsforsettene som følges opp. Om tre måneders tid er det badesesongen som er utløsende faktor, sier han.

Baderomsvekter finnes i mange varianter, men det er vekter med LCD-display som dominerer markedet framfor de gamle mekaniske.

– De elektroniske vektene har i stor grad tatt over for de mekaniske med viser og tallskive. Jeg vet at det nå finnes badevekter som går helt opp til 200 kilo, men vi tror 150 fortsatt dekker behovet for de fleste, sier Tommy Fredriksen i Biltema.

Vei deg om morgenen

Det beste tidspunktet for å veie seg er om morgenen, etter dobesøk, men før frokost.

– Vekten din kan variere med flere kilo i løpet av en dag, men er mest stabil om morgenen, sier ernæringsfysiolog Morten Mørland i Finishline.

Mørland gir blant annet ernæringsråd til Thor Hushovd.

– Det gir liten mening å veie seg daglig. Har du for eksempel spist mye saltholdig kost, vil det binde mye vann. Det beste er å se på det over tid, med veiing kanskje en gang i uka eller annenhver uke, sier Mørland.

Vi har surfet litt på nettet, og her er noen av badevektene vi kom over:

Withings WS-50 WiFi Smartvekt

Withings WS-50 WiFi smartvekt holder ikke bare kontroll på vekten din – den måler også kroppsfettprosent, hvilepuls, hjerterytme, temperatur og luftkvalitet i hjemmet ditt.

Alt synkroniseres trådløst via trådløst nett (WiFi) eller bluetooth til den tilhørende gratisappen som finnes for iOS og Android. Gjennom appen kan du få fram grafer og diagrammer, og du kan sette opp dine egne mål.

Tåler å stå på badet, men ikke komme i kontakt med vann.

NB! Personer med pacemaker bør ikke bruke denne badevekten, da den sender ut et svakt elektrisk signal for å måle kroppsfett.

Pris: 1299 kr hos Coolstuff.no

Smart badevekt nekter å si deg hva du veier

Denne badevekten fokuserer ikke på hvor mye du veier, men hvor mye kroppsvekten din har endret seg siden sist. Når du går på vekten for første gang, vil den huske dette som utgangspunkt.

Neste gang du går på vekten vil den vise hvor mye vekten har endret seg i forhold til utgangspunktet.

Vekten klarer ikke å skille mellom flere personer, og er derfor et enmannsprosjekt.

Pris: 399 kr hos Enklere Liv

Enkel digital badevekt

Digital personvekt med overflate av herdet glass. Aktiveres ved trykk. Den slår seg av og nullstilles automatisk.

Pris: 119 kr hos Biltema

Profesjonell mekanisk vekt

CLINICA doktorvekt er en mekanisk personvekt med stort visningsvindu og høy belastningsevne. Nullstilling kan justeres manuelt.

Vektens konstruksjon er basert på tradisjonell veiemekanisme av metall som hverken trenger eller kan gå tom for batteristrøm.

Vekten har en ekstra bred overflate og er utstyrt med antisklibelegg for ekstra trygghet.

Pris: 899 kr hos Powermaxx

Enkel og billig vekt

Klassisk manuell baderomsvekt med analog avlesning.

Pris: 69 kr hos Jula