6 dødssynder på badet

Dobørsten er din beste venn om du vil unngå å irritere dem du deler bad med. Manglende hygiene er det som plager oss nordmenn mest hva angår uvaner på badet. Hva med deg – gremmer du deg mest over manglende dopapir eller at dosetet ikke er lagt ned? Stem nederst i artikkelen!

Villeroy & Boch har i samarbeid med YouGov intervjuet ca 1000 nordmenn om hvilke uvaner som er de mest plagsomme på husets våteste rom.

De største irritasjonsmomentene var definitivt dem som hadde med manglende hygiene – og omtenksomhet – å gjøre:

1. Å ikke gjøre rent med dobørsten etter dobesøket

Det er IKKE ålreit å vippe opp dolokket for å bli overrumplet av … ja, du vet. Takk til deg, du forrige gjest – fint om du vasker vekk sørgerendene dine selv neste gang du har gjort nummer to. Ifølge undersøkelsen irriterer 38 % seg over manglende bruk av dobørsten, noe som er høyst forståelig.

BONUSPOENG … gis til menn som vasker bort urinskvetter på gulvet, og kvinner må selvfølgelig huske å benytte seg av søppelbøtten for å kvitte seg med bind og tamponger.

2. Hår i dusjen eller vasken

36 % irriterer seg over gjenglemte hårrester i dusjen eller vasken. Ikke bare tetter hårene sluket, det er også nokså ekkelt å måtte manøvrere blant andres kroppslige avfall når man er på badet for å gjøre seg ren og pen.

BONUSPOENG … går til alle som faktisk åpner risten og rengjør sluket med jevne mellomrom. Regelen hjemme hos oss er at dette er en oppgave for den i husstanden med det lengste håret.

3. Å ikke bytte dorull når hylsen er tom

Hjelp! Du sitter der og har gjort ditt fornødne, når du brått oppdager at det er tomt for dopapir. Sistemann på do har etterlatt deg med en gapende tom og grå hylse, og du kan bare håpe på at dorull-lageret er innen rekkevidde.

Ifølge undersøkelsen irriterer 32 % av nordmenn seg over dem som ikke fyller på mer papir ved rullens ende.

BONUSPOENG … får du dersom du tar hensyn til partneren din og lar papiret henge med den foretrukne siden ut eller inn.

4. La skitne klær og håndklær bli liggende på gulvet

Våte håndklær på et lunkent baderomsgulv er litt av en baderomsbombe. Å vasse i andres skitne truser og sokker er heller ikke et ideelt scenarie. 31 % gremmer seg over slipphendte familiemedlemmer som ikke plukker opp skittentøy og håndklær fra baderomsgulvet.

Et hett tips her er å investere i en håndkletørker og gjerne en egen skittentøyskurv til badet.

BONUSPOENG … går til dem som sørger for at det til enhver tid er en stabel rene håndklær tilgjengelig etter dusjen.

5. Tannkremsøl i servanten eller på speilet

Plages du av ekle, størknede tannkremklyser i vasken og et speil full av Solidox-sprut? Da er du i godt selskap med 28 % av deltakerne i Villeroy & Bosch-undersøkelsen.

Tips: Sliter du med stadig søl i vasken, kan det hende at du ikke har godt nok fall i servanten din. Sørg i hvert fall for å ha en hendig svamp lett tilgjengelig for alle i familien.

BONUSPOENG … går til dem som også vasker tannbørsten sin med jevne mellomrom. Her kan det samle seg mange bakterier!

6. Å ikke legge ned dosetet etter seg

Totalt 15 % irriterer seg over dette. Dette er en krangel mellom kjønnene som aldri dør, og det kommer ikke som noen overraskelse at det er flest kvinner som irriterer seg over at doringen står oppe.

Ifølge en kvinnelig kollega bør alle menn helst sitte og tisse, men så langt skal vi ikke gå. Bare sørg for å legge ned doringen, så slipper kvinnen i ditt liv å klaske stumpen ned på kaldt porselen neste gang hun tar et nattlig toalettbesøk.

BONUSPOENG … til deg som tar som en selvfølge at man vasker hendene etter å ha vært på do. Sjokkerende 20 % av alle nordmenn dropper nemlig å gjøre dette.

Kjendis i dotrøbbel

Hvor lite sosialt akseptert det er å droppe håndvasken, fant for øvrig skuespilleren Jennifer Lawrence nylig ut.

I et intervju med MTV påstod hun at hun ikke vasket hendene etter dobesøk – etter sigende bare for å sjokkere dem hun ble intervjuet sammen med.

Internett eksploderte ved tanken på de skitne lankene til Jennifer Lawrence, som så seg nødt til å poste denne dementerende statusen på Facebook-siden sin.

Men hun klarte ikke å dy seg og måtte dra en liten spøk om at man kan godt kunne droppe håndvasken dersom man feilaktig brukte bidetet i stedet for toalettet. Internett på sitt beste, der altså.

Hvilken uvane irriterer du deg mest over? Stem under!