Bad med vannbåren varme

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som kombinert sitteplass og skittentøyskurv

Nore VVS A/S er medlem av Varme & Bad-kjeden, og badet er bygget opp etter våtromsnormen, med 10 års kvalitetsgaranti.

Det er benyttet litex våtromsplater på vegg og gulv som gir et ypperlig underlag for flislegging. (Raskt, enkelt, vanntett og kan med letthet brukes til konstruksjoner, innredning etc., noe som gjør den meget fleksibel). På dette badet er den bl.a. benyttet både til å lage lettvegg mellom toalett og dusjsone, samt til å lage fôring for innmuring av badekar.
Man har valgt å benytte Mira produkter i påstøp og membran. Baderommet har vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg.
Flisene på gulv/vegger er benyttet i flere forskjellige alternativer i Casa dolce casa, Flagstone White-serien. Her er det brukt grunnflis 19,1×19,1, og som dekorflis har man valgt å felle inn samme flis i annen størrelse 38,2×38,2, som går igjen på hele badet. I gulvets dusjsone har man valgt å bruke mosaikkfliser fra samme leverandør.

I lettvegg som skiller mellom dusj og toalett, er det innfelt to rader horisontalt med glassbyggerstein (dråpemotiv) innrammet i en rad mosaikk for å harmonere med gulvet i dusjsonen. På gulvet foran den ene servantløsningen er alt nedlagt, et kvadratisk mønster bestående av fire stk. 38,2×38,2 innrammet med en mosaikkbord. Boblekaret er innmurt med en blanding av 19,1×19,1, mosaikk og mosaikkbord. Dette gjør innrammingen spennende. I tillegg er det lagt inn tre lyspunkter i innrammingens buede del.
Baderomsinnredning og tak er i hamoni da det her er valgt bjørk som tresort begge steder. Benkeplater er av stein (svart) og med underlimte servanter. Boblekaret er omkranset av samme steinsort. Som detaljer på badet har man valgt å benytte krom og børstet krom utførelse. Dette gjelder for baderomsarmaturer, elinstallasjoner etc. Det er valgt vannbåren varme i gulvet da dette ble vurdert å være den beste løsningen her.

Lyssetting er gjort med downlights med dimmere fordelt i fire soner på badet. Dette gir en meget fin effekt uavhengig av hverandre eller sammen.
Dusjløsningen bestående av en ”Aqua-tower 300” fra Grohe som gir tre forskjellige spylemuligheter. Til toalettet som er vegghengt, er det valgt å sette til en ”bidetløsning” også denne fra Grohe.
Badets ventilasjon består av en kanalvifte med innmontert hydrostat, fuktstyrt, som dekker kravene for baderom.
Boblekaret er ”lite og snertent” noe som ga rom for å lage en omramming rundt. Her kan man nyte luft/vannmassasje mens man kan se på stjernehimmelen gjennom takvinduet i skråtaket.