3 baderomstrender du bør satse på i 2021

Lurer du på hva som blir trendene på baderommet i løpet av året? Her er tre klare formeninger om hva du bør satse på!

2021 er så vidt i gang, men Porsgrund Bad har i en pressemelding allerede en klar formening om hva som vil stå igjen som de største trendene når året er omme.

1. Treverk finner sin plass på badet

Trematerialer anses kanskje ikke å være det beste alternativet for våtrom, men det kan være et veldig godt valg for overflater som ikke er i direkte kontakt med vann. Det naturlige spillet i treverket skaper et spennende uttrykk, samtidig som assosiasjonen til naturen bidrar til den gode atmosfæren vi ønsker oss når vi skal slappe av og ta et bad.

– Vi har i 2020 sett at den nordiske stilen har blitt veldig populær, og at treverk i stadig større grad har funnet sin vei inn på badet. Vi tror treverk vil få en enda mer fremtredende rolle i 2021, og at flere vil eksperimentere med treverk på gulv, vegger og baderomsmøbler. Dette passer også godt sammen med trenden om å velge bærekraftig. Velger du FSC-sertifisert treverk, bruker du både bærekraftige materialer samtidig som du får den lune, naturlige stilen på badet, sier Katharina Sølvberg, Head of Marketing i Geberit Norge.

TIPS: Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov for Porsgrund Bad, svarer hele 85 prosent av de norske respondentene at det de verdsetter mest med badet er muligheten til å få litt tid for seg selv. Sett inn en benk – eller en stol hvis du ikke har så mye plass – og fyll badet med deilige dufter eller kunst på veggen. 

2. Nedtonede farger

Mens en bred fargepalett fortsetter å være trenden for resten av hjemmet, er det mer nedtonede farger som vil gjelde for badet i 2021 – og da spesielt farger som er inspirert av naturen eller med en tydelig referanse til naturmaterialer.  

– Farge- og materialvalg som beige, grått og hvitt og naturlige materialer som marmor, tre og terrazzo vil vi se mer av. Naturlige og bærekraftige farger og materialer med organiske, minimalistiske linjer som hjelper oss å roe ned, sier Sølvberg.

3. Badet gjenspeiler resten av hjemmets interiør 

Kjøkkenet har lenge vært omtalt som hjertet i hjemmet, men de siste årene har også badet fått en betydningsfull rolle i en hektisk hverdag. Fra å være et praktisk rom, forbindes det nå som rommet hvor man kan trekke seg tilbake og få litt egentid. Fremover kommer vi til å se hvordan badet i enda større grad blir en integrert del av huset, og elementer fra resten av hjemmets interiør blir hentet inn på badet. 

– Vi kommer til å se flere bad hvor interiøret gjenspeiler resten av hjemmets innredning og design. Vi har allerede begynt å se det gjennom bruken av planter, fine designlamper og et større fokus på lys – eller noe så enkelt som å velge minimalistiske baderomsmøbler uten håndtak som matcher godt med resten av huset. Det vil det bli mer av fremover! avslutter Sølvberg.