Bad

Alt om baderom

Skal du bygge eller pusse opp ditt baderom og søker etter informasjon eller inspirasjon? Alt innhold om bad er samlet på denne siden. Her kan du lese guidene våre og artikler om hvordan du kan innrede drømmebadet hjemme hos deg.

Les mer

Drømmebadet og det praktiske badet

Baderomsinnredning har alltid vært vårt kjernestoff i Vi i Villa. Som det ledende magasinet og nettstedet i Norge om hus og hage, er bad og tips til oppussing og vedlikehold av badet, noe av materialet vi skriver mye om hos Vi i Villa.

Vårt fokus er alltid på at et bad skal være praktisk: VVS-installasjonene skal fungere, kranen, toalettskålen og servanten skal være designet for å holde.

Farer og utfordringer på badet

Et velutstyrt bad er en fryd for øyet og for hele familien. Det er imidlertid mye som kan gå galt med installasjonene i et våtrom. Slik er det med vann og fukt.

Mange av dagens toaletter og badeløsninger inneholder også avansert mekanikk som lett kan gå i stykker. Redaksjonen til Vi i Villa er derfor raske på avtrekkeren med tips og triks for å takle problemene på badet.

Toalett – WC – bidet

Vi veileder deg også til å velge riktig toalett. For et toalett er mye mer enn en servant med innspyling. Toaletter finnes i alle mulige kvaliteter og design. Det er stående toaletter, vegghengte toaletter og bidéer. Vi gir også råd både ved kjøp av nytt toalett og ved vedlikehold av det gamle toalettet.

Miljøvennlig bruk av dusj og toalett

I vårt valg av innhold – der det gir mening – har vi alltid fokus på miljøvennlig bruk av badet og dets installasjoner. Her tenker vi på å rense fliser, klinker, porselen og beslag med kjemikalier som er mest skånsomme for miljøet. Vi legger også vekt på å snakke om alternative måter å rengjøre badet på – uten bruk av harde rengjøringsmidler. For eksempel er det utrolig hvor langt du kan gå med å rengjøre badet ditt med hverdagsprodukter som sitroner, natron og eddik.

Innredning av badet

Et bad er mye mer enn et toalett, en dusj og en vask. Vi skriver også om valg av farge, maling (type) og våtromstapet til badet og om alt mulig tilbehør til badet som toalettskap, speil, toalettbøtter, boblebad og spa, dusjkabinetter, dusjforheng og mye mer.

Renovering av badet

Vi gir også jevnlig små og store handyman-tips for å holde toalettet i tipp topp stand. Det kan være enkle hacks som sparer tid og penger. Vi skriver imidlertid også om baderomsoppussing og gir råd i denne forbindelse om hvordan man best håndterer byggeprosessen: hvilke materialvalg man bør vurdere; hvordan vedlikeholde leddene på badet; hvordan man best håndterer de elektriske installasjonene i husets våteste rom. Dette er bare noen av temaene vi skriver om når det kommer til baderomsinnredning. Utforsk denne siden og finn det meste av innholdet vi har produsert opp gjennom årene om badekaret og badet.

Blir vasken ren på 30 grader?
vaskemaskin

Blir vasken ren på 30 grader?

Det er moderne å vaske på lavere temperaturer, men kan alt kjøres på 30 grader? Det får du vite her.

Få hjemmet rent i en fei!
enkel husvask

Få hjemmet rent i en fei!

Har du invitert gjester, men ikke rukket å vaske huset? Ingen grunn til panikk - her er 8 gode rengjøringstips som går unna i en fei!

Derfor bør du unngå å bruke flytende vaskemiddel
hvitt vasketøy i maskin

Derfor bør du unngå å bruke flytende vaskemiddel

Når det kommer til klesvask er det samme hvilket vaskepulver du bruker, flytende eller pulver… Eller er det egentlig slik? Det er nemlig en god grunn til at du bør unngå å bruke flytende vaskemiddel når du vasker hvitt tøy.

Så mye kan du spare på å være vannbevisst

Så mye kan du spare på å være vannbevisst

Over halve befolkningen bryr seg sjeldent eller aldri om hvor mye vann de bruker i det daglige. Men du kan spare mye på å redusere vannforbruket (og ofte også strømforbruket). 

Slik maler du flisene
Slik maler du flisene på badet

Slik maler du flisene

Du kan enkelt og raskt gi badet en «makeover» med noen strøk maling. Vi viser deg hvordan du maler flisene på badet. 

Genialt! Enkel måte å rengjøre fugene på
hvordan rengjøre fugene på badet

Genialt! Enkel måte å rengjøre fugene på

Det finnes flere triks for å unngå smuss og mugg i fugene mellom flisene. Vi viser deg hvordan du lykkes med å fjerne dette enklest mulig!

Pusse opp badet? Slik får du drømmebadet på budsjett

Pusse opp badet? Slik får du drømmebadet på budsjett

Et nyoppusset bad oser av luksus, men prislappen er ofte mindre fristende. Her er fire eksperttips til hvordan du kan heve kvaliteten på baderommet, uten å gå på akkord med verken lommeboken eller velværefølelsen.

Tette avløp – slik unngår du det

Tette avløp – slik unngår du det

Tette avløp kommer alltid ubeleilig og er veldig irriterende. Ofte er det ganske enkelt å fikse tette avløp selv.