Ikke la plastposene ligge og flyte!

De fleste av oss har hundrevis av plastposer liggende hjemme, og det finnes heldigvis mange måter du kan bruke posene på, så de ikke blir liggende og flyte.

plastposer i forskjellige farger

Gjenbruk plastposene

Nordmenn er faktisk på verdenstoppen i forhold til bruk av plastposer. Ifølge Handelens Miljøfond brukte vi hele 782 millioner bæreposer, noe som tilsvarer 140 per person i året! Plastposene flyter med andre ord over i hjemmene våre, og det er derfor viktig at man som forbruker sørger for å få brukt plastposene så mye som overhodet mulig hvis man først har tatt dem med hjem.

Det er det heldigvis mange forskjellige løsninger til. De fleste bruker posene når vi handler inn, før de blir brukt som avfallsposer.

1. Ta vare på frukten

På høsten kan du med binde plastposen rundt frukt som holder på å bli modent. Da sikrer du at det ikke kommer insekter inn til frukten, samt at den ikke blir rammet av frost og kulde.

2. Lukk malespannet

Hvis du har hatt malepenslen fremme, kan det være en god idé å plassere plastposene dine over spannet før du setter lokket på. Da vil rusk og gammel maling på undersiden av lokket ikke falle ned i malingen.

3. Hold buksene rene med plastposene hjemmefra

Når man skal ut i hagen vil man helst unngå at det kommer jord og gress på buksene. Klipp hull i plastposene og bruk dem som knebeskyttere når du er i hagen!

4. Plastposene hjelper deg med å spare tid

Er det spådd snø? Da kan du binde plastposer rundt bilens sidespeil, så du ikke trenger å skrape is før du skal på jobb.

5. Beskytt innhold i pakker

Skal du sende noe med posten i form av en større pakke, så er det alltid en god idé å sikre at det du sender ikke går i stykker. Det kan du gjøre ved å pakke tingene inn i plastposene du har liggende hjemme.

6. Lag puter

Du kan også stappe et putetrekk med masse plastposer, og voilá! Så har du en utmerket pyntepute.

7. Bruk plastposene hjemme når du maler

Hvis du skal male så kan du også legge en plastpose på bakken hvor du skal helle maling. På den måten er det langt enklere å gjøre det rent etterpå. Da kan du bare kaste hele posen.

8. Lag en drage

Med litt snor og noen pinner er det også mulig å lage en god gammeldags drage ved hjelp av en plastpose. Det finnes et utall av veiledninger på nettet for hvordan det kan gjøres på enklest mulig måte.

9. Dekk til kleshengerne

Hvis du er litt irritert over at klærne alltid faller ned fra kleshengerne i skapet, så kan du dekke dem til med plastposer. Da vil ikke klærne falle av like lett.

10. Lag en kurv

Hvis du er ekstra kreativ, så kan du faktisk også lage en utmerket kurv ut av de gamle plastposene. Det er til og med mulig å lage sandaler.

Kun fantasien setter grenser. Det vigtigste du skal sørge for, er å innlevere plastposene til gjenbruk når du ikke skal bruke dem lenger. Det er viktig å gjøre så man unngår at plastposene flyter rundt i naturen. Aller helst, skal vi slutte og kjøpe dem – ta heller med deg et handlenett!